HABERLER>EKONOMİ
31 Mayıs 2018 Perşembe - 08:52

İlk ulusal yer bilimleri kongresi fuarizmir’de 

30 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği (TUJJB) Bilimsel Kongresi, törenle başladı.

İlk ulusal yer bilimleri kongresi fuarizmir’de 

Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği Bilimsel Kongresi (TUJJBBK) fuarizmir’de başladı. Kongre, dört yılda bir yapılan Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği’nin 2023 yılında düzenlenecek olan Türkiye’nin aday olduğu Genel Kurulu öncesinde IUGG kapsamına giren bilimsel potansiyelini ortaya koyarak başvuru gücünü artıracak. 

2 Haziran tarihine kadar A, B ve C seminer salonlarında devam edecek olan bilimsel kongrede yüzlerce bilim insanı ve akademisyen; depremler, iklim değişiklikleri, kuraklık, taşkınlar gibi konuları dinleme fırsatı yakalayacak. Kongre ve komutanlıkları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Harita Genel Komutanı ve TUJJB Başkanı Tuğgeneral Osman Alp, “Bu organizasyon iki açıdan çok önemli. İlk ulusal yer bilimleri kongresi. TUJJB kapsamında farklı komisyonlar var, toplantılar var. Bu toplantı ilk kez içinde yer kelimesi geçen bilimlerin bir arada toplandığı, oluşturduğu kongre. Bizim için tarihi bir gün. Tarihe, ilk yer bilimleri kongresi olarak not düşecek. İzmir’de olması, üniversitelerin şemsiyesi altında olması ayrı önem katıyor. İkinci önemi ise IUGG 2023’ün provası olacak. Biz Harita Genel Komutanlığı olarak tamamen bilimsel çalışmalar yapıyoruz. Yer bilimlerinin çok değişik dallarında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İsteyen herkesle coğrafi veri paylaşımı konusunda, ortak veri paylaşımı konusunda görüşebiliriz” şeklinde konuştu. 



POLAT: 10 – 15 BİN KİŞİ AĞIRLANABİLİR 
2023 Genel Kurulu ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Orhan Polat, “Bayrak yarışındaymış gibi geriye bakmaksızın ileri koşmamız gerektiğine inandık. İlk kez olmasına rağmen 118 bildiri gönderen sizleri görmek bizler için en büyük ödüldür. Ortalama 5 bin katılımcısı olan uluslararası bu kongreyi düzenleyecek ülkenin Türkiye olması durumunda organizasyonu İzmir’de yapacağız. Fuarizmir’de dört büyük hol var. Her birinin içi paravan bölmelerle birbirinden ayrıldığında 20 ya da 25 paralel salon oluşturma potansiyeline sahip. 10 ile 12 gün sürdüğü düşünüldüğünde bu 10 - 15 bin kişi kapasiteye denk demektir” ifadelerini kullandı. 

ÇATAL: İNŞALLAH TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞİR 
DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, “Ülkemiz 2023 yılında Montreal’de yapılacak Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği’nin toplantısını düzenlemeye aday. Bu organizasyonun hazırlık sürecini DEÜ ve İKÇÜ yürütüyor. Farklı kıtalardan farklı ülkelerin aday olmasının beklenen organizasyonun oylaması 8 - 19 Temmuz 2019’da yapılacak. 59 ülke oy kullanacak. Adaylık dosyası son teslimi 19 Ocak 2019’dur. Temmuz 2019’da inşallah hayırlı netice alınır ve Türkiye’de gerçekleşir” ifadelerini kullandı. 

KASAP: KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ 
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Orhan Kasap, “TUJJB çalışmalarına odamız uzun yıllar katkı sunmaktadır, odamız çalışmalarda yer almaya devam edecektir. 2023’te Türkiye’de yapılması ön görülen, başvuru süreci devam eden Uluslararası Jeodezi ve Jeofizik Birliği Genel ve Bilimsel Toplantısı’nın da ülkemiz, mesleğimiz yer bilimleri adına kazanım ve çıktıları için katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi. 



GENEL SEKRETER AÇILIŞ SUNUMUNU YAPTI 
Kongrenin açılış sunumunu gerçekleştiren IUGG Genel Sekreteri Prof. Dr. Alik Ismail Zadeh, katılımcılara birlikleri hakkında bilgiler verdi. Bilim konusundaki politikalarını, yaptıkları kongreleri anlatan Zadeh, “IUGG, en eski sivil toplum örgütü. Bilim diplomasini teşvik için kurulmuştu bu kuruluş. 60 tane düzenli üyemiz, 11 ortak üyemiz var. Bilime ve bilim insanlarına hizmet veriyoruz. Biz birliği, bilim diplomasisini, işbirliğini teşvik ediyoruz. Birleşmiş Milletler ve farklı kuruluşlar vasıtasıyla yapıyoruz. Uluslararası Bilim Konseyi’nin çeşitli kuruluşlarıyla da çalışıyoruz. 2019’da adaylık oylaması yapılacak. Türkiye de aday. 
Çok başarılı bir kongre diliyorum. İzmir’de sizinle birlikte olduğum için çok mutluyum” dedi. 

IUGG PROVASI OLACAK 
Türkiye’de TUJJB çatısı altında bilimsel komisyonlar tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, kongre sayesinde ilk defa ulusal ölçekte ve tüm komisyonların katılımıyla gerçekleştirilecek. TUJJB komisyonlarının tamamının temsil edileceği kongre, IUGG-2023 toplantısının ulusal ölçekte provası niteliğini taşıyacak. Dünyanın her noktasından gelmesi beklenen bilim insanları, İzmir’in potansiyelini görme olanağı bulacak. 2019 yılında Kanada’nın Montreal şehrinde düzenlenecek buluşmada Türkiye, Almanya ve Japonya adaylığını koyacak. Kongre sonrasında bir hazırlık dosyası hazırlanacak. Devlet büyüklerinin mesajları, İzmir, fuarizmir, Türkiye Ulusal Jeodezi ve Jeofizik Birliği anlatılacak ve bu dosya teslim edilecek. Birlik üyesi 59 ülkenin oylaması sonucu seçilen ülke, 2023 yılında kongrenin düzenleyicisi olacak. Oylama sonucunda Türkiye’nin seçilmesi durumunda dünyanın her noktasından bilim insanı İzmir’e gelecek, fuarizmir ev sahipliği yapacak.

 
Denizli'de o ilçe sele teslim: Savaş alanı gibi!
 
Her şeyi o mesajla öğrendi! 'Kocanı memnun edemiyorsun boşan biz evleneceğiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Merkez Bankası’nın birbiri ardına attığı adımlarla tansiyonu düşürülen ...
İzmir Ticaret Odası’nda flaş gelişme: Özgener’den Demirtaş için suç duyurusu!
İzmir Ticaret Odası (İZTO) eski Başkanı Ekrem Demirtaş'ın mütevelli heyet ...
2B araziler için son başvuru tarihi belli oldu!
2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerle ilgili satın alma ...
 
Yasaklandı mı? UBER'den Türkiye açıklaması
Uber, dün yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca korsan taşımacılık yapan ...
Şimşek'ten ekonomi ile ilgili flaş mesajlar
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İngiltere ziyareti hakkında sosyal emdya ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolarda TCMB'nin para politikasında sadeleşme sürecinin tamamlanmasına ...
 
Bakan'dan açıklama: Emeklilere çifte bayram!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilerin maaş ...
İzmir'den o ülkeye direk uçuşlar başlıyor
Air Arabia Havayolları İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle 27 Haziran’dan ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva